Webhotell / Hosting

Hva er webhotell? Hva er forskjell mellom domenenavn og webhotell? 

Vi skrev i et tidligere innlegg om domenenavn og det kan du lesere HER. I denne omgang så ønsker vi å dele litt informasjon vedr. webhotell eller på engelsk hosting. Men for å sette det i perspektiv så er domenenavnet gateadressen og webhotellet er huset i den gata.

Første ting som gjelder å forstå er hva er en hjemmeside? Hva inneholder en hjemmeside?

Enkelt forklart, en hjemmeside er filer på akkurat samme måte som en hvilken som helst programvare med et kodespråk som gjør at nettlesere klarer å omkode det og vise det i form av bilde, tekst eller video.
Så på en enkel side uten store effekter eller noen ting, med bare et bildet og noe tekst så trenger man 2 filer. Hvis man i tilegg til dette legger på video, effekter, bakgrunn, meny osv. så vil jo antall filer øke og dermed så øker hjemmesiden også. Disse filene linkes oppimot hverandre og danner det du ser når du åpner en hjemmeside i din nettleser.
For at disse filene skal vises til omverdenen, så må man legge de ut på en datamaskin eller en såkalt server som er tilkloblet internett og som står på 24/7. Deretter så må man bare få domenenavnet til å peke på den ene datamaskinen der disse filene ligger.

Da kommer vi til webhotell eller hosting.

Man kan i utgangspunktet bruke sin egen datamaskin eller kjøpe en dedikert server som en har stående i sitt eget hjem der man legger ut disse hjemmeside filene på, og så får man bare domenenavnet til å peke på din hjemme ip-adresse og så er siden oppe (må være på og tilkoblet internett 24/7 for at siden skal være synlig for besøkende), men dette er litt komplisert oppgave for nybegynnere men store firamer med mye informasjon og store databaser har som regel egne dedikerte servere til akkurat den oppgaven, å drifte sin egen hjemmeside.
For vanlige brukere, dvs. privat personer, små og mellomstore bedrifter så lønner deg seg å leie plass på en server via et hosting firma. De har som regel forskjellige løsninger alt etter behove til den enkelte og hvor stor plass man trenger, hvor mye trafikk kommer inn til hjemmesiden din, hvor mange epost adresser får en ha, hvor mange databaser kan en lage osv.

Hvem anbefaler dere?

Vi hos Mintu tilbyr våre kunder webhotell med sikkerhets backup, men av eksterne aktører så har vi hatt god erfaring med one.com.

Kan dere hjelpe meg med å finne og velge et godt webhotell?

Ja, klart vi kan. Det er bare å kontakte oss og fortelle om ditt behov og ønsker så kan vi i samarbeid finne en løsning som løser dine utfordringer.

Hvor mye koster webhotell?

Webhotell har variable priser fra leverandør til leverandør, men vi prøver alltid å se etter de med gode referanser, god oppetid og at du som kunde skal får både i pose og sekk.

Hvordan er det med epost?

Etter at du har anskaffet deg et domenenavn og fått det til å peke på et webhotell så kan man opprette epost adresser via webhotellet og da blir “etternavnet” i eposten samme som ditt domenenavn. For eks. post@dittdomenenavn.no

 

Det er sikker en del andre spørsmål som vi ikke klarer å få dekt her men vi setter pris på kommentarer eller at dere rett og slett kontakter oss så prøver vi å hjelpe deg så godt vi kan.


[fbcomments]
820CC19D-EAF5-4DCD-B51DE1A2258786C5-409C54C0-3A2A-456D-915680166F34FF7F