CMS / WordPress

Hvis du har lest artikkel om domenenavn og webhotell så håper vi at det har gitt deg en indikator på hva som er hva og hvordan de 2 henger sammen. Så kommer vi til neste steg som er publiseringsverktøy.

Publiseringsverktøy

Det finnes forskjellige type publiseringsverktøy, den aller mest kjente er WordPress. Statistikken viser at ca. 19% av alle nettsider i hele verden bruker WordPress som publiseringsverktøy og det er noe vi hos Mintu har tatt i bruk og anbefaler våre kunder.

 

Mest populære publiseringsverktøyet WordPress

Mest populære publiseringsverktøyet WordPress

 

WordPress begynte som et enkelt blogge system med tanke om å gjøre det enkelt for bloggere å legge ut nytt innhold, men etter hvert så har bruken av WordPress bare økt og bruks område har utvidet seg til et nivå der man kan i utgangspunktet bruke WordPress til det en måtte ønske. Alt i fra enkle blogg eller hjemmeside til større og omfattende nettsider og webbutikk løsninger.

 

Hva er WordPress?

WordPress kan sammenlignes med programvare man finner til en datamaskin, men WordPress er tilpasset web grensesnittet som inneholder kode som din webleser omkoder til det du ser som bakgrunnsfarge, knapper, linker, bilde, tekst osv.

WordPress installeres på den måten at det lastes opp til ditt webhotell, man taster inn installasjons linken og så er det mer eller mindre bare å følge instruksene på skjermen. Man må også opprette en data base der diverse informasjon blir lagret, men i veldig mange tilfeller de som tilbyr webhotell tilbyr også noe som heter one-click install, noe som betyr at du kan installere WordPress på ditt webhotell ved bare en enkel taste trykk.

 

Må jeg registrere meg på WordPress for å bruke WordPress?

Nei, det må du ikke. WordPress er open-kilde kode, dvs. at det er gjort tilgjengelig for alle som ønsker å bruke det, OG WordPress er ikke en tjeneste levert av noen, det er programvare.

 

Hva trenger jeg for å bruke WordPress?

Alt du trenger er domenenavn, webhotell og mulighet til å opprette en MYSQL database.

 

Hva gjør jeg etter at jeg har fått WordPress på plass?

Vel, det er egentlig helt opp til deg selv, og det er vel her vi hos Mintu kommer inn i bildet. Vi spør etter dine ønsker og behov og skreddesyr så din hjemmeside akkurat sånn som du ønsker å ha det.

 

Hvordan tilpasser jeg WordPress?

Det finnes en hel masse forskjellige temaer som man kan bruke til WordPress, men vi hos Mintu har tro på at den beste er den man lager selv for da kan man tilpasse den akkurat til å reflektere deg eller din bedrift / firma.

 

Kan jeg bruke WordPress som bedrifts hjemmeside?

Ja klart du kan. Det er mer eller mindre ubegrensede med muligheter hva en kan gjøre med WordPress og hva en kan bruke det til. Som vi sa tidligere så kan det brukes til alt i fra blogg til fullverdig hjemmeside for bedrifter eller nettbutikker.

 

Her kan du se noen eksempler på nettsider som bruker WordPress.

 

The New Yorker

The New Yorker

BBC America

BBC America

BestBuy

BestBuy

Beyoncé

Beyoncé

Larry King Blog

Larry King Blog

MTV News

MTV News

Sony Music

Sony Music

PlayStation

PlayStation

Star Wars

Star Wars

The Walking Dead

The Walking Dead


[fbcomments]
820CC19D-EAF5-4DCD-B51DE1A2258786C5-409C54C0-3A2A-456D-915680166F34FF7F