Lage hjemmeside

Ok, hvis du har lest våre tidligere innlegg om domenenavn, webhotell og publiseringsverktøyet WordPress så er neste naturlige steg å tenke på hvordan ditt nye hjemmeside skal se ut.

Vi går med de tankene om at din hjemmeside, som er enten til ditt private bruk eller din bedrift / firma er ditt ansikt utad. Derfor tilbyr vi skreddersydde løsninger.

 

WordPress Tema

Hvis man foretar et enkelt google søk “WordPress themes” så vil man finne enormt mange forskjellige temaer som en kan bruker. Etter å ha hold på med webutvikling i noen år, så har vi funnet ut at det finnes ingenting som heter “DET perfekte tema”. Det er alltid visse endringer en vil gjøre, legge til noe eller fjerne noe. Veldig mange temaer er ikke så veldig brukervennlige heller hvis en ønsker å gjøre noen endringer utenom det de er laget for, da det gjerne kreves noe kunnskap inne kodespråk PHP eller CSS.

Derfor tenker vi at den beste løsningen er å få vite mest mulig om ditt behov og hvilke ønsker du har, så skreddersyr vi din hjemmeside til å se akkurat sånn som du vil ha det. Best mulig representasjon av deg eller din firma / bedrift, og i veldig mange tilfeller så kan det være lønnsommere enn å kjøpe flere forskjellige temaer som en ikke er helt fornøyd med.

 

Ok, så hva må jeg gjøre?

Først og fremst så vil vi si at du må investere litt tid i din hjemmeside. Det hjelper med god planlegging og innhold er nøkkelordet.

 

Innhold?

Ja, innhold på din hjemmeside er kjempe viktig i å treffe målgruppen din. Det er veldig greit å kunne skrive litt om deg selv, din firma / bedrift, men det som er viktig å huske på er å se på din hjemmeside fra brukerens side. Hva er det de søker etter? Hva ville du sett etter hvis du var besøkende? Hva skal til for at de skal komme igjen eller hva skal til for at de skal anbefale hjemmesiden din videre til andre? Her kommer sosiale medier inn i bildet noe vi kommer til å skrive om litt senere.

Og til slutt så er innhold kjempe viktig for at din hjemmeside skal komme høyest opp på søkemotorer. Det finnes hjelpemidler som hjelper deg med søkemotoroptimalisering men til syvende og sist så er det innholdet på hjemmesiden din som teller mest.

 

Struktur

Struktur på en hjemmeside er viktig. Veldig mange ønsker å formidle mest mulig informasjon veldig “fort”, og det kan fort ende opp i veldig mye rot eller at det blir uoversiktlig. Det finnes en enkel måte å unngå det problemet og det heter KISS = “keep it simple stupid”.

  • Har du et mål, så kan det være lurt å lede din besøkende til målet ditt ved hjelp av ryddig struktur, se på det som en spennende bok der du har en introduksjon som bygger seg opp mot en klimaks der klimaksen er ditt produkt som underveis blir presentert på best mulig måte.
  • Har du en firma som tilbyr tjenester, så kan det kanskje være lurt å ha en egen spørsmål og svar seksjon der noen av de vanlige spørsmålene blir besvart.
  • Har du tenkt på at en blogg ikke trenger å være en blogg? Det kan være en informasjonskilde med nyeste nyheter om din organisasjon, endringer eller oppdateringer i forhold til produkter eller tjenester. Eller hva om du brukte det til å kjøre i gang kampanjer?

 

Responsiv hjemmeside

Stadig flere og flere har eller bruker en eller annen bærbar dings med touch skjerm til å surfe på nettet med, lete seg frem til informasjon, handle på nett, eller rett og slett søke deg opp fordi de ønsker å ta kontakt. Da hjelper det veldig om nettsiden din skalerer seg opp eller ned til den skjerm størrelsen som blir brukt. Det skal være lettlest uten at brukeren må “zoome” inn eller ut for å kunne finne det de leter etter.

Tidligere så kunne man kanskje leve med dette, men fra og med 21.april 2015 så har Google begynt med å straffe nettsider som ikke er tilpasset mobil. Endringen skjedde slik at de endret sin algoritme for søk. Google vil da rangere nettsider som er tilpasset mobile enheter i det organiske søkeresultatet høyere enn de som ikke er tilpasset mobile enheter.

Har du en nettside fra før så kan du sjekke om den er mobiltilpasset via Google her, eller ved bruk av vårt responsive design test, her.

Håper vi har gitt deg noe å tenke på, så setter vi pris på kommentarer eller om det skulle være noe spørsmål så kontakt oss gjerne via vår kontakt side.


[fbcomments]
820CC19D-EAF5-4DCD-B51DE1A2258786C5-409C54C0-3A2A-456D-915680166F34FF7F