Hjemmeside
Tips og Triks

Hjemmeside Layout

Har du tenk over hvordan du ønsker at hjemmesiden din skal se ut? Og nei, vi tenker ikke farge bildet eller tekst i denne omgang, men hvordan ville din hjemmeside sett ut “naken”?

En layout på en hjemmeside er en kombinasjon av rader og rekker, se for deg et A4 ark, som du da kan dele opp i rekker og rader av forskjellige dimensjoner slik at du får firkanta seksjoner.

 

Hjemmeside oppbygging

Hjemmeside oppbygging

 

Hjemmeside layout, enten din privat bruk eller til din firma / bedrift, har samme utgangspunkt. Den bygger på de samme fundamentene. For å sammenligne litt, se for deg en arkitekt som skal lage plantegninger for et bygg. Han tegner først opp ytre vegger, dører, vinduer før han giver løs på hva slags innhold det skal være innenfor de 4 veggene. Prinsippet er likt ved oppbygging av en hjemmeside. Ditt A4 ark er dine 4 vegger, så må du tegne opp hva du ønsker å ha innenfor de 4 veggene.

 


Du MÅ ha en forside, det er “inngangspartiet” til din hjemmeside, det er den som folk blir møtt av og er kanskje den viktigste delen av en hjemmeside, for første inntrykk er akkurat det, første inntrykk.
Så hva må vi tenke på da?

webpage_layout_example
Logo – Har du eller din bedrift en firmalogo? Hvor stor er den? Hva er den mest strategiske stedet å ha den uten nødvendigvis at den skal være dominerende?

Meny – Du trenger å ha en meny hvis du skal ha flere under sider. Hvor skal menyen være plassert, over logoen? Under logoen? Horisontal? Vertikal ?

Så kommer vi til innholdet, skal det være et bildet / tekst / video ?? Hvor stor plass skal det ta?

Alle disse tingene kan man i utgangspunktet tegne på et A4 ark. Her kan du få se på noen eksempler på hvordan noen hjemmesider er bygget opp.

 

layout1layout1-1

layout2layout2-2

layout3layout3-3

layout4layout4-4

 

Da håper vi at vi har klart å gi deg et lite inntrykk i hvordan en hjemmeside blir bygget opp, og hvis det er noen spørsmål så ikke nøl med å kontakte oss. Vi hjelper deg gledelig.


[fbcomments]

Hvordan få linkene til å se bra ut på sosiale medier?

Sosiale medier er en stor PR kilde til veldig mye på nett, vi deler linker, vi liker og vi kommenterer, men hva skal til for at din lenke skal se bra ut sånn at poenget ditt når frem og for at flest mulig mennesker skal kunne se hva de deler, liker eller kommenterer.

WordPress kommer med veldig mange funksjoner, og i dag så ønsker vi å vise deg hvordan du selv kan lage eller endre hvordan din hjemmeside ser ut på sosiale medier.

Husk, din hjemmeside er din eller din bedrifts ansikt utad og da er det dumt å ikke tenke på de små tingene som er enkle å få på plass.

Her er et eksempel på hvordan din side eller innlegg kan se ut på facebook etter å ha blitt delt.

Facebook-lenke

Hvis du ser på lenken som er delt på facebook, så vil du fort se at det finnes et bildet, så kommer det overskrift etterfulgt av tekst som forklarer hva dette er.  Så hva skal til for å få det til ?

Vi kan begynne først med tittel.

Alle sider eller innlegg laget i WordPress gir deg mulighet til å legge inn en tittel, det er for at du enklere kan finne tilbake dersom du vil gjøre noen endringer på den ene siden eller innlegget. Hvorvidt tittelen skal vises når en går inn på selve siden er opp til deg men vi anbefaler at man merker alle sider eller innlegg med en tittel da det automatisk genererer en lenke som for eks. https://mintu.no/innlegg

Den lenke kan man da dele videre på sosiale medier og det er samtidig den tittelen som vises som tittel i delt innlegg.

Så legger man inn ønsket innhold selvfølgelig, før en fortsetter til noe som heter utdrag.

utdrag

Det finner man som regel under hovedinnholdet og det feltet kan man bruke til å kort oppsummere hva er det som blir vist på den aktuelle siden. Det er samtidig det som blir vist som tekst i eksempelet over.

utdrag2

 

Så til slutt må vi få et bildet på plass, som regel finner man det til høyre for hovedinnholdet, og da ser det slik ut.

bestem fremhevet bildet

Så legger man på bildet og da ser det slik ut.

bestem fremhevet bildet2

 

Man kan ta en kjapp forhåndsvisning at siden ser bra ut og at all innholdet er på plass før man deler lenken på sosiale medier.

Slutt resultater ser da sånn ut.

Facebook-lenke

 

Bruk gjerne kommentar feltet nedenfor til å stille spørsmål eller bruk vår kontakt skjema til å kontakte oss.


[fbcomments]

Fargevalg til hjemmeside

I vår forrige innlegg så snakket vi om hva som er viktig å huske på ved oppbygging av en hjemmeside. Denne gangen så ønsker vi å snakke litt om farge og farge valg. Kan hvit farge bli for hvit? Eller kan for mye farge bli for mye?

Farge valg for din hjemmeside

Farge valg for din hjemmeside

 

Folk har forskjellige ønsker og behov men internett og hjemmesider følger en slags trend, man kan sammenligne det veldig med mote og klær.

Mann i dress

Mann i dress

Bare for å ta et eks. hvordan ser du for deg at en advokat skal se ut? Takket være media og TV så ser man fort for seg at alle advokater ser ut som på bildet.

Hvordan skal da en hjemmeside til en advokat firma se ut? Kan dette være riktig farge å bruke?

 

 

 

 

 

Enkelte ting forandrer seg ikke, men det betyr ikke at ALLE må ha de samme fargene på sin hjemmeside. Så må vi huske på at det er forskjell fra bedrift til bedrift også uten at de nødvendigvis går langt utover sin målsetting.

Shutterstock.com har lagt ut et innlegg på sin blogg der de har satt sammen noen interessante farge valg som du kan se under her. Kanskje du finner akkurat den fargen du ønsker å ha på din hjemme side? Eller som en bruker av shutterstock.com skrev “Forget the website, I am going to use these in my house! I love them all.”

Hex: 934A5F / 57648C / C2B4D6 / E5E5E5

Hex: 934A5F / 57648C / C2B4D6 / E5E5E5

Hex: 333D51 / D3AC2B / CBD0D8 / F4F3EA

Hex: 333D51 / D3AC2B / CBD0D8 / F4F3EA

Hex: 354649 / 6C7A89 / A3C6C4 / E0E7E9

Hex: 354649 / 6C7A89 / A3C6C4 / E0E7E9

Hex: 9F4298 / CFDB31 / D1AFD3 / E6E7E8

Hex: 9F4298 / CFDB31 / D1AFD3 / E6E7E8

Hex: 4C4556 / 872642 / F6C026 / A0D3F9

Hex: 4C4556 / 872642 / F6C026 / A0D3F9

Hex: 433E49 / 928490 / DBC1AD / F3E8EB

Hex: 433E49 / 928490 / DBC1AD / F3E8EB

Hex: E2495B / C4BA3B / F4ED6E / FFFEE6

Hex: E2495B / C4BA3B / F4ED6E / FFFEE6

Hex: 8E7C68 / ED7458 / FFDC9F / DDC9BC

Hex: 8E7C68 / ED7458 / FFDC9F / DDC9BC

Hex: 7F056E / C09247 / CAB387 / F2EBE0

Hex: 7F056E / C09247 / CAB387 / F2EBE0

Hex: 0C4A60 / EF6C33 / ABDFF1 / E1DDDB

Hex: 0C4A60 / EF6C33 / ABDFF1 / E1DDDB

 

Da håper vi at vi har klart å gi deg litt inspirasjon til farge valg for din neste hjemmeside. Vi kommer til å legge ut flere tips i tiden fremover sånn at du skal kunne få mest mulig ideer og tanker på hvordan din hjemmeside kan representere deg eller din bedrift på best mulig måte.


[fbcomments]

Lage hjemmeside

Ok, hvis du har lest våre tidligere innlegg om domenenavn, webhotell og publiseringsverktøyet WordPress så er neste naturlige steg å tenke på hvordan ditt nye hjemmeside skal se ut.

Vi går med de tankene om at din hjemmeside, som er enten til ditt private bruk eller din bedrift / firma er ditt ansikt utad. Derfor tilbyr vi skreddersydde løsninger.

 

WordPress Tema

Hvis man foretar et enkelt google søk “WordPress themes” så vil man finne enormt mange forskjellige temaer som en kan bruker. Etter å ha hold på med webutvikling i noen år, så har vi funnet ut at det finnes ingenting som heter “DET perfekte tema”. Det er alltid visse endringer en vil gjøre, legge til noe eller fjerne noe. Veldig mange temaer er ikke så veldig brukervennlige heller hvis en ønsker å gjøre noen endringer utenom det de er laget for, da det gjerne kreves noe kunnskap inne kodespråk PHP eller CSS.

Derfor tenker vi at den beste løsningen er å få vite mest mulig om ditt behov og hvilke ønsker du har, så skreddersyr vi din hjemmeside til å se akkurat sånn som du vil ha det. Best mulig representasjon av deg eller din firma / bedrift, og i veldig mange tilfeller så kan det være lønnsommere enn å kjøpe flere forskjellige temaer som en ikke er helt fornøyd med.

 

Ok, så hva må jeg gjøre?

Først og fremst så vil vi si at du må investere litt tid i din hjemmeside. Det hjelper med god planlegging og innhold er nøkkelordet.

 

Innhold?

Ja, innhold på din hjemmeside er kjempe viktig i å treffe målgruppen din. Det er veldig greit å kunne skrive litt om deg selv, din firma / bedrift, men det som er viktig å huske på er å se på din hjemmeside fra brukerens side. Hva er det de søker etter? Hva ville du sett etter hvis du var besøkende? Hva skal til for at de skal komme igjen eller hva skal til for at de skal anbefale hjemmesiden din videre til andre? Her kommer sosiale medier inn i bildet noe vi kommer til å skrive om litt senere.

Og til slutt så er innhold kjempe viktig for at din hjemmeside skal komme høyest opp på søkemotorer. Det finnes hjelpemidler som hjelper deg med søkemotoroptimalisering men til syvende og sist så er det innholdet på hjemmesiden din som teller mest.

 

Struktur

Struktur på en hjemmeside er viktig. Veldig mange ønsker å formidle mest mulig informasjon veldig “fort”, og det kan fort ende opp i veldig mye rot eller at det blir uoversiktlig. Det finnes en enkel måte å unngå det problemet og det heter KISS = “keep it simple stupid”.

  • Har du et mål, så kan det være lurt å lede din besøkende til målet ditt ved hjelp av ryddig struktur, se på det som en spennende bok der du har en introduksjon som bygger seg opp mot en klimaks der klimaksen er ditt produkt som underveis blir presentert på best mulig måte.
  • Har du en firma som tilbyr tjenester, så kan det kanskje være lurt å ha en egen spørsmål og svar seksjon der noen av de vanlige spørsmålene blir besvart.
  • Har du tenkt på at en blogg ikke trenger å være en blogg? Det kan være en informasjonskilde med nyeste nyheter om din organisasjon, endringer eller oppdateringer i forhold til produkter eller tjenester. Eller hva om du brukte det til å kjøre i gang kampanjer?

 

Responsiv hjemmeside

Stadig flere og flere har eller bruker en eller annen bærbar dings med touch skjerm til å surfe på nettet med, lete seg frem til informasjon, handle på nett, eller rett og slett søke deg opp fordi de ønsker å ta kontakt. Da hjelper det veldig om nettsiden din skalerer seg opp eller ned til den skjerm størrelsen som blir brukt. Det skal være lettlest uten at brukeren må “zoome” inn eller ut for å kunne finne det de leter etter.

Tidligere så kunne man kanskje leve med dette, men fra og med 21.april 2015 så har Google begynt med å straffe nettsider som ikke er tilpasset mobil. Endringen skjedde slik at de endret sin algoritme for søk. Google vil da rangere nettsider som er tilpasset mobile enheter i det organiske søkeresultatet høyere enn de som ikke er tilpasset mobile enheter.

Har du en nettside fra før så kan du sjekke om den er mobiltilpasset via Google her, eller ved bruk av vårt responsive design test, her.

Håper vi har gitt deg noe å tenke på, så setter vi pris på kommentarer eller om det skulle være noe spørsmål så kontakt oss gjerne via vår kontakt side.


[fbcomments]

CMS / WordPress

Hvis du har lest artikkel om domenenavn og webhotell så håper vi at det har gitt deg en indikator på hva som er hva og hvordan de 2 henger sammen. Så kommer vi til neste steg som er publiseringsverktøy.

Publiseringsverktøy

Det finnes forskjellige type publiseringsverktøy, den aller mest kjente er WordPress. Statistikken viser at ca. 19% av alle nettsider i hele verden bruker WordPress som publiseringsverktøy og det er noe vi hos Mintu har tatt i bruk og anbefaler våre kunder.

 

Mest populære publiseringsverktøyet WordPress

Mest populære publiseringsverktøyet WordPress

 

WordPress begynte som et enkelt blogge system med tanke om å gjøre det enkelt for bloggere å legge ut nytt innhold, men etter hvert så har bruken av WordPress bare økt og bruks område har utvidet seg til et nivå der man kan i utgangspunktet bruke WordPress til det en måtte ønske. Alt i fra enkle blogg eller hjemmeside til større og omfattende nettsider og webbutikk løsninger.

 

Hva er WordPress?

WordPress kan sammenlignes med programvare man finner til en datamaskin, men WordPress er tilpasset web grensesnittet som inneholder kode som din webleser omkoder til det du ser som bakgrunnsfarge, knapper, linker, bilde, tekst osv.

WordPress installeres på den måten at det lastes opp til ditt webhotell, man taster inn installasjons linken og så er det mer eller mindre bare å følge instruksene på skjermen. Man må også opprette en data base der diverse informasjon blir lagret, men i veldig mange tilfeller de som tilbyr webhotell tilbyr også noe som heter one-click install, noe som betyr at du kan installere WordPress på ditt webhotell ved bare en enkel taste trykk.

 

Må jeg registrere meg på WordPress for å bruke WordPress?

Nei, det må du ikke. WordPress er open-kilde kode, dvs. at det er gjort tilgjengelig for alle som ønsker å bruke det, OG WordPress er ikke en tjeneste levert av noen, det er programvare.

 

Hva trenger jeg for å bruke WordPress?

Alt du trenger er domenenavn, webhotell og mulighet til å opprette en MYSQL database.

 

Hva gjør jeg etter at jeg har fått WordPress på plass?

Vel, det er egentlig helt opp til deg selv, og det er vel her vi hos Mintu kommer inn i bildet. Vi spør etter dine ønsker og behov og skreddesyr så din hjemmeside akkurat sånn som du ønsker å ha det.

 

Hvordan tilpasser jeg WordPress?

Det finnes en hel masse forskjellige temaer som man kan bruke til WordPress, men vi hos Mintu har tro på at den beste er den man lager selv for da kan man tilpasse den akkurat til å reflektere deg eller din bedrift / firma.

 

Kan jeg bruke WordPress som bedrifts hjemmeside?

Ja klart du kan. Det er mer eller mindre ubegrensede med muligheter hva en kan gjøre med WordPress og hva en kan bruke det til. Som vi sa tidligere så kan det brukes til alt i fra blogg til fullverdig hjemmeside for bedrifter eller nettbutikker.

 

Her kan du se noen eksempler på nettsider som bruker WordPress.

 

The New Yorker

The New Yorker

BBC America

BBC America

BestBuy

BestBuy

Beyoncé

Beyoncé

Larry King Blog

Larry King Blog

MTV News

MTV News

Sony Music

Sony Music

PlayStation

PlayStation

Star Wars

Star Wars

The Walking Dead

The Walking Dead


[fbcomments]

Webhotell / Hosting

Hva er webhotell? Hva er forskjell mellom domenenavn og webhotell? 

Vi skrev i et tidligere innlegg om domenenavn og det kan du lesere HER. I denne omgang så ønsker vi å dele litt informasjon vedr. webhotell eller på engelsk hosting. Men for å sette det i perspektiv så er domenenavnet gateadressen og webhotellet er huset i den gata.

Første ting som gjelder å forstå er hva er en hjemmeside? Hva inneholder en hjemmeside?

Enkelt forklart, en hjemmeside er filer på akkurat samme måte som en hvilken som helst programvare med et kodespråk som gjør at nettlesere klarer å omkode det og vise det i form av bilde, tekst eller video.
Så på en enkel side uten store effekter eller noen ting, med bare et bildet og noe tekst så trenger man 2 filer. Hvis man i tilegg til dette legger på video, effekter, bakgrunn, meny osv. så vil jo antall filer øke og dermed så øker hjemmesiden også. Disse filene linkes oppimot hverandre og danner det du ser når du åpner en hjemmeside i din nettleser.
For at disse filene skal vises til omverdenen, så må man legge de ut på en datamaskin eller en såkalt server som er tilkloblet internett og som står på 24/7. Deretter så må man bare få domenenavnet til å peke på den ene datamaskinen der disse filene ligger.

Da kommer vi til webhotell eller hosting.

Man kan i utgangspunktet bruke sin egen datamaskin eller kjøpe en dedikert server som en har stående i sitt eget hjem der man legger ut disse hjemmeside filene på, og så får man bare domenenavnet til å peke på din hjemme ip-adresse og så er siden oppe (må være på og tilkoblet internett 24/7 for at siden skal være synlig for besøkende), men dette er litt komplisert oppgave for nybegynnere men store firamer med mye informasjon og store databaser har som regel egne dedikerte servere til akkurat den oppgaven, å drifte sin egen hjemmeside.
For vanlige brukere, dvs. privat personer, små og mellomstore bedrifter så lønner deg seg å leie plass på en server via et hosting firma. De har som regel forskjellige løsninger alt etter behove til den enkelte og hvor stor plass man trenger, hvor mye trafikk kommer inn til hjemmesiden din, hvor mange epost adresser får en ha, hvor mange databaser kan en lage osv.

Hvem anbefaler dere?

Vi hos Mintu tilbyr våre kunder webhotell med sikkerhets backup, men av eksterne aktører så har vi hatt god erfaring med one.com.

Kan dere hjelpe meg med å finne og velge et godt webhotell?

Ja, klart vi kan. Det er bare å kontakte oss og fortelle om ditt behov og ønsker så kan vi i samarbeid finne en løsning som løser dine utfordringer.

Hvor mye koster webhotell?

Webhotell har variable priser fra leverandør til leverandør, men vi prøver alltid å se etter de med gode referanser, god oppetid og at du som kunde skal får både i pose og sekk.

Hvordan er det med epost?

Etter at du har anskaffet deg et domenenavn og fått det til å peke på et webhotell så kan man opprette epost adresser via webhotellet og da blir “etternavnet” i eposten samme som ditt domenenavn. For eks. post@dittdomenenavn.no

 

Det er sikker en del andre spørsmål som vi ikke klarer å få dekt her men vi setter pris på kommentarer eller at dere rett og slett kontakter oss så prøver vi å hjelpe deg så godt vi kan.


[fbcomments]

Domenenavn

Vi bruker teknologi rundt oss hver dag uten å være klar over det, for det er blitt en del av oss og en del av vår hverdag. Vi sender, vi mottar, vi søker ny informasjon, vi besøker bedrifts hjemmesider, blogger og alt annet mellom himmel og jord som vi måtte komme til å tenke på.

http://www.internetlivestats.com/ er en artig webside som viser sånn ca. hva som skjer på internett, verdt å besøke for å danne seg et lite bildet hvor mye vi mennesker bruker internett.

Men alt dette er jo veldig komplisert og man må jo finne frem til det man søker etter, og det er her domenenavn kommer frem.

Hva er et domenenavn?

Hver eneste datamaskin som er tilkoblett internett har en unik IP-adresse. En IP-adresse kan se slik ut 123.45.678.90 Tenkt deg tanken hvis du måtte taste inn de tallene hver gang du skulle besøke en hjemmeside eller hva om du har flere hjemmesider du gjerne ville besøke og hver av de hadde en egen tall rekke?
Derfor har man laget noe som heter domenenavnsystemet eller forkortelse DNS. Det vil i utgangspunktet si at du kjøper deg retten til å bruke et sammensatt bokstav rekke eller som veldig mange gjør, bruker navn på sin bedrift eller sitt eget navn + etternavn.
Man kan registrere et domenenavn uten noe mer tilegg, og da som regel for ett eller flere år av gangen. Vi anbefaler alle til å registrere et domenenavn uavhengig om de har en hjemmeside eller ei, da man kan risikere at noen andre tar det navnet du ønsket deg.

Hva er forskjellen på .com, .org, .net, .no osv.?

Det finnes flere hundre såkalte toppnivå-domener. De mest kjente er .no (Norge) og de internasjonale .com, .org, .net, .biz, .info og .name domenene, men det finnes også mange andre nasjonale toppnivå-domener, slik som .dk (Danmark), .uk (Storbritannia) og .se (Sverige) for å nevne noen.

I prinsippet spiller det ingen rolle under hvilket toppnivå-domene du registrerer ditt domenenavn, det er simpelthen en smakssak. Domenenavnet vil være synlig i hele verden enten det er registrert under .no, .com. I Norge er .no og .com de mest populære toppnivå-domenene, men .as er også mye brukt, fordi det er et naturlig valg for aksjeselskaper, spesielt dersom det aktuelle domenenavnet under .no eller .com er opptatt.

Nå har jeg kjøpt mittnavn.no. Hva kan jeg gjøre med det nå?

Nå kan du få det domenenavnet ditt til å peke på akkurat det stedet du vil. Du kan få det til å peke rett til din egen PC hjemme eller hvor som helst til hvilken som helst IP-adresse.

Kan jeg kjøpe flere domenenavn?

Ja, det er i noen tilfeller lurt å kjøpe flere domenenavn for å nå en større målgruppe. Bare for å ta et eks. hvis man taster inn dagbladet.no så kommer man inn på Dagbladet, men det samme gjør man hvis man taster in db.no. Det vil i utgangspunktet si at Dagbladet har kjøpt både dagbladet.no og db.no og fått de til å peke der nettsiden til dagbladet ligger.

Trenger jeg noe mer enn bare et domenenavn for å få hjemmeside?

Ja, en hjemmeside er en rekke filer på samme måte som en programvare til en PC, og disse filene må legges ut slik at omverdenen kan åpne de. Vår anbefaling er at man i tillegg til å kjøpe domenenavn også kjøper et webhotell, men webhotell kan variere veldig fra tilbyder til tilbyder, så i veldig mange tilfeller så kan det være lurt å sjekke på forhånd hvilket webhotell tjeneste man ønsker å bruke for å så få domenenavnet til å peke dit.

Kan et domenenavn peke på forskjellige steder?

Nei, et domenenavn kan peke bare på et sted.

Har dere noen anbefalinger ved kjøp av domenenavn?

Ja, vi anbefaler domeneshop.no for kjøp av domenenavn.

 

Avsluttningsvis så kan vi konludere med at det å registrere et domenenavn er akkurat det, man registrerer et navn som man administrerer og peker dit en selv vil. Veldig mange som selger domenenavn tilbyr også webhotell men vi kommer til å ta turen innom webhotell i vår neste blogg tips. Følg med og kom gjerne med kommentarer eller spørsmål.


[fbcomments]

Tips og råd blogg til ny hjemmeside

Da har vi startet opp med egen blogg der vi kommer til å dele tips og råd som er viktig å huske på ved oppbygging av ny hjemmeside.

Det er mye å tenke på og mye å sette seg inni hvis man ikke har vært borti wektutvikling tidligere, alt ifra bilde utvelgelse til farge og tekst formater. Ting skal passe, tings skal matche og ting skal være fengende for din besøkende.

Vi skreddesyr din løsning men for å spare både din og vår tid så hjelper det å ha litt forståelse for ting på forhånd, sånn at en kan enklere komme i gang og få lagt på plass grunnmuren før alle små detaljene skal justeres og ordnes.

Vi kommer til å begynne med grunnleggende tips og råd slik at du skal føle deg trygg og at du velger de rette tjenestene for din nye hjemmeside.

Vi bruker primært WordPress som publiseringsverktøy så mye av det vi kommer til å bruke som eksempler er basert på WordPress.

Spørsmål og kommentarer mottas med stor TAKK og vi skal prøve å besvare de fortløpende, eller så kan dere kontakte oss vi vår kontakt skjema.


[fbcomments]

Hva gjør vi


Mintu.no lager brukervennlige og rimelige hjemmeside løsninger til enkeltpersoner, små og mellomstore bedrifter som vil profilere deg og gi deg et fotfeste på nett. Moderne webside med søkemotoroptimalisering og responsiv design.

Mintu


Adresse: Ammerudhellinga 72, 0959 OSLO

Telefon: 97 10 78 81

Epost: support@mintu.no

Organisasjonsnummer: 816 027 632

820CC19D-EAF5-4DCD-B51DE1A2258786C5-409C54C0-3A2A-456D-915680166F34FF7F