Hjemmeside Layout

Har du tenk over hvordan du ønsker at hjemmesiden din skal se ut? Og nei, vi tenker ikke farge bildet eller tekst i denne omgang, men hvordan ville din hjemmeside sett ut “naken”?

En layout på en hjemmeside er en kombinasjon av rader og rekker, se for deg et A4 ark, som du da kan dele opp i rekker og rader av forskjellige dimensjoner slik at du får firkanta seksjoner.

 

Hjemmeside oppbygging

Hjemmeside oppbygging

 

Hjemmeside layout, enten din privat bruk eller til din firma / bedrift, har samme utgangspunkt. Den bygger på de samme fundamentene. For å sammenligne litt, se for deg en arkitekt som skal lage plantegninger for et bygg. Han tegner først opp ytre vegger, dører, vinduer før han giver løs på hva slags innhold det skal være innenfor de 4 veggene. Prinsippet er likt ved oppbygging av en hjemmeside. Ditt A4 ark er dine 4 vegger, så må du tegne opp hva du ønsker å ha innenfor de 4 veggene.

 


Du MÅ ha en forside, det er “inngangspartiet” til din hjemmeside, det er den som folk blir møtt av og er kanskje den viktigste delen av en hjemmeside, for første inntrykk er akkurat det, første inntrykk.
Så hva må vi tenke på da?

webpage_layout_example
Logo – Har du eller din bedrift en firmalogo? Hvor stor er den? Hva er den mest strategiske stedet å ha den uten nødvendigvis at den skal være dominerende?

Meny – Du trenger å ha en meny hvis du skal ha flere under sider. Hvor skal menyen være plassert, over logoen? Under logoen? Horisontal? Vertikal ?

Så kommer vi til innholdet, skal det være et bildet / tekst / video ?? Hvor stor plass skal det ta?

Alle disse tingene kan man i utgangspunktet tegne på et A4 ark. Her kan du få se på noen eksempler på hvordan noen hjemmesider er bygget opp.

 

layout1layout1-1

layout2layout2-2

layout3layout3-3

layout4layout4-4

 

Da håper vi at vi har klart å gi deg et lite inntrykk i hvordan en hjemmeside blir bygget opp, og hvis det er noen spørsmål så ikke nøl med å kontakte oss. Vi hjelper deg gledelig.


[fbcomments]
820CC19D-EAF5-4DCD-B51DE1A2258786C5-409C54C0-3A2A-456D-915680166F34FF7F